гласуване Галъп, гласове, гласуване, купуване на гласове, избори

Д-р Александър Симидчиев: Рискът от заразяване за избирателите не е толкова голям, колкото за тези, които са постоянно в секциите

„Ваксини има поръчани за цялото население. Хората, които ще участват в изборния процес ще са на първа линия и трябва да бъдат включени в някоя от приоритетните групи.“ Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на Нова телевизия по повод предстоящите избори в условията на пандемия от коронавирус.

По думите му и друг път е имало изборни секции в болниците. „Трябва да се спазват правилата. Може да име една и съща секция и за ковид отделението, и за останалите. А може и да има две секции. Едната просто ще удължи процеса“, категоричен е той, но добавя, че и при двата варианта трябва да се спазват всички мерки.

Той уточни, че хората, които влизат еднократно в секцията не са изложени на толкова голям риск, колкото тези, които ще са постоянно вътре и трябва да им се осигурят лични предпазни средства. „От моя гледна точка трябва да се направи така, че рискът да бъде намален – или с ваксиниране или с лични предпазни средства“, категоричен е пулмологът.

„Винаги трябва да има анализ на риска, ако хора ходят по домовете им, за да гласуват карантинираните“, каза той.

- реклама -