COVID тестовете на МОН: Без болни ученици

Ученици от 1 до 4 клас в 8 училища в Пловдивско се завърнаха към присъствено обучение. Всички тестове за Covid-19 на децата, както и пробите на педагогическите и непедагогическите специалисти са отрицателни, информират от Министерството на образованието и науката.

Оттам излязоха и с информация за възстановяването на присъственото обучение за най-малките ученици в областите Монтана и Кърджали.

В област Монтана тази сутрин са били тествани 103 ученици от 1 до 4 клас от 14 паралелки. Резултатите на всички са отрицателни. Тестванията са правени в 5 училища, в чиито сгради вчера не е имало разкрити  изборни секции.

Продължава тестването в останалите училища в областта – на ученици, чиито родители са изявили желание, и желаещите на ниво паралелка са над 50 на сто. Очаква се утре в класните стаи да влязат още над 900 ученици в 69 паралелки.

Броят на родителите в област Монтана, които желаят децата им да учат присъствено след тестване, се увеличава непрекъснато, посочват от образователното министерство. Оттам допълват, че тестване на ученици до 4 клас днес е започнало и в област Кърджали. Раздадени там са тестове за близо 2000 деца.

Тестването ще се прави в 35 училища от три общини – Кърджали, Ардино и Крумовград.

- реклама -