сн. БГНЕС

COVID-19 и расовата дискриминация – основни теми в дебата между Тръмп и Байдън

Първият телевизионен сблъсък между Доналд Тръмп и Джо Байдън беше определен от повечето анализатори като един от най-хаотичните президентски дебати в съвременната история. Имаше спорове не само между кандидатите, но и между президента и модератора. Крис Уолъс трябваше да постоянно да моли за прекратяване на кръстосаните разговори и повиши тон на президента Тръмп за това, че пренебрегва правилата.

Най-големите битки между Байдън и Тръмп бяха за Covid-19, икономиката, честността на изборите и расовите размирици в САЩ.

Байдън разкритикува реакцията на Тръмп на пандемията, докато Тръмп рекламира икономическата си политика и обеща, че тя ще бъде още по-успешна. Байдън призова Тръмп да покаже данъчните си декларации, докато Тръмп отвърна, че Байдън е отговорен за данъчните кредити, които е използвал в миналото.

сн. БГНЕС

Онази част от дискусията, която предизвика гняв в социалните медии беше моментът, когато Тръмп заяви, че размириците „които наблюдаваме, са провокирани от левите, а не от дясно настроените граждани“. За разлика от опонента си, Тръмп не осъди директно расовата дискриминация и „бялото надмощие”.

В края на дискусията на въпроса на модератора дали и двамата ще признаят резултатите от изборите, Байдън заяви, че ще ги приеме след независима проверка. Президентът Тръмп отново постави под съмнение гласуването по пощата и отклони отговора на въпроса като посъветва поддържниците си да отидат до урните да бъдат много внимателни.

- реклама -