Коутиньо, Байерн

Коутиньо подписа с Байерн и взе номера на Робен

Байерн Мюнхен обяви официално привличането на Филипе Коутиньо от Барселона. Бразилецът идва на „Алианц Арена“ под наем до края на сезона.

Той ще играе с номер 10, който през последните 10 години принадлежеше на Ариен Робен. Баварците ще платят 8,5 млн. евро за наема. Освен това те имат опция да го купят за постоянно срещу 120 млн. евро. Според медиите, заплатата му в Байерн ще бъде 12 млн. евро годишно.

Коутиньо премина в Барселона през януари 2018 г. за 160 млн. евро. Той обаче така и не успя да играе на същото ниво, както в Ливърпул. Неговият контракт с клуба от „Камп Ноу“ е до лятото на 2023 г.

Коутиньо: С удоволствие започвам едно ново предизвикателство

„За мен това е ново предизвикателство в нова страна и в един от най-добрите европейски клубове. С нетърпение очаквам да изляза на терена. Знам, че клубът има високи цели. И моите са такива“, заяви 172-сантиметровият халф.

Спортният директор Хасан Салихамиджич допълни, че бразилецът с радост е приел офертата на Байерн. „В хода на нашите преговори Филипе ясно даде да се разбере, че иска да играе в Байерн. Той е футболист от световно ниво, притежаващ великолепни способности. Те ще ни дадат разнообразие в атаката“, каза Салихамиджич.

- реклама -