Бразилия, Копа Америка

Бразилия ще приеме Копа Америка

Бразилия ще приеме отново Копа Америка. Това съобщи КОНМЕБОЛ – организацията, ръководеща футбола в Южна Америка. Първоначално турнирът трябваше да бъде в Колумбия и Аржентина. В разстояние на две седмици обаче и двете държави бяха лишени от домакинство.

„Турнирът ще се проведе в Бразилия. Датите са потвърдени, а най-старата надпревара за национални отбори отново ще развълнува феновете“, съобщиха от КОНМЕБОЛ. Стартът е на 11 юни. Все още обаче не са обявени стадионите, на които ще се проведе турнирът.

Бразилия беше домакин на Копа Америка и през 2019 г. Тогава Неймар и компания спечелиха деветата си титла в надпреварата. Едва за втори път в историята една страна ще бъде домакин на два поредни турнира. Предишният случай е през 1923-а и 1924-а, когато Копа Америка е в Уругвай.

Решението на КОНМЕБОЛ със сигурност ще доведе до недоволство и протести. Бразилия е втора в света по брой официално умрели от коронавирус – почти 460 000 души. И има повече случаи от Аржентина, която загуби турнира именно заради нова вълна от коронавирус.

- реклама -