Клинтън, Тръмп, проучване ФБР разследване

CNN: Тръмп изпревари Хилъри с 2%

Доналд Тръмп излезе с 2% преднина пред Хилари Клинтън. Това показват данните от анкета за общественото мнение на американския телевизионен канал CNN.

45% за Тръмп, 43% за Клинтън

В пълната с пикове и спадове кампания и двамата топкандидати за Белия дом периодично имат ту предимство, ту изостават през последните два месеца, макар бившата първа дама по-често да изпреварва конкурента си, отбелязва CNN.

В началото на август Клинтън водеше с 8% пред Тръмп в допитване сред вече регистрираните гласоподаватели. Повечето избиратели очакват бившият държавен секретар да бъде с преднина през ноември.

Непартийните американци харесват Тръмп

Новото проучване показва големи празнини в подкрепата за кандидатите на двете основни партии от страна на избирателите по пол, възраст, образование и партийни пристрастия.

Тръмп и Клинтън са си осигурили почти еднаквата подкрепа на партийните си симпатизанти – 92% от демократите и 90% от републиканците стоят. Но Тръмп е със сериозна преднина при независимите избиратели – 49% от тях казват, че ще гласуват за него – докато Клинтън е подкрепяна от 29% от тази група.

- реклама -