Ленард, Клипърс

Клипърс събира Кауай Ленард и Пол Джордж

Най-полезният играч във финалите на НБА през миналия сезон Кауай Ленард ще продължи кариерата си в Лос Анджелис Клипърс. Това съобщи ESPN. В последните седмици все по-усилено се говореше, че Ленард ще избере Лейкърс. Там той може да заформи звездно партньорство с ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис. Но в крайна сметка той е решил да облече екипа на градския съперник.

Според информацията Ленард е поискал Клипърс да привлече крилото на Оклахома Сити Тъндър Пол Джордж, за да подпише с тима. От там са готови да изпълнят желанието му. Ленард ще подпише максимален договор за четири години с новия си тим на стойност 142 милиона долара. Стойността на контракта на Джордж все още не е ясна, но в замяна Тъндър ще получат „рекорден“ брой пикове в драфта. Говори се за общо за седем избора, пет от които в първия кръг. Освен това Оклахома ще получи пойнт гарда Гилджъс-Аликзандър и Данило Калинари.

Клипърс ще е вторият супер отбор в Лос Анжелис

По този начин Лос Анджелис ще разполага с два супер отбора през новия сезон в НБА. В Лейкърс си партнират Джеймс, Дейвис и Дани Грийн, докато за Клипърс ще играят Ленард и Джордж.

- реклама -