Феран Сориано, Сити Футбол Груп, Манчестър Сити
Феран Сориано, СНИМКА: ЕРА/БГНЕС

Манчестър Сити купи белгийския Ломел

Собствениците на Манчестър Сити се съгласиха да закупят втородивизионния белгийски клуб Ломел. Това обявиха от Сити Футбол Груп в свое изявление. Като част от сделката ще бъде изчистен дългът на Ломел. Според БиБиСи той се равнява на около 2.5 млн. евро.

Белгийският тим ще стане деветият в мрежата на СФГ. Освен Манчестър Сити в нея са още Ню Йорк Сити и испанският Жирона. Другите са Мелбърн Сити, Йокохама Маринос, Монтевидео Сити и Сичуан. Последен преди седем месеца в нея влезе и индийският Мумбай. Ломел беше шести във второто ниво на Белгия при прекратяването на сезона поради пандемията от коронавирус.

„Инвестицията е част от нашата дългосрочна стратегия да бъдем част от ключови футболни страни и да развиваме таланти. Бяхме привлечени от културата на Ломел, тренировъчните им игрища и отдаденост към развитие на младежите им. Очакваме с нетърпение да научим нови неща от техния подход и да помогнем в изграждането на клуба в следващите години“, каза Феран Сориано, изпълнителен директор на Сити Футбол Груп.

- реклама -