Чуждестранен обяд: Кюфтета по немски (Тайната съставка)

Как да направим кюфтета по – великолепни. Понякога си струва да добавите само една съставка и в крайна сметка ще постигнете страхотни резултати.

Немските кюфтета са точно такъв случай. Какво ги прави по -добри? Всичко е в обикновената горчица. 

Тя приятно трансформира вкуса на домашните кюфтета, прави ги нежни и ароматни. Обичайната комбинация от кайма, хляб и яйца вече не изглежда често срещана. Изберете горчица по ваш избор, всяка ще ви свърши работа.

Съставки

1 кг кайма

2 яйца

1-2 глави лук

3 филии хляб

1 скилидка чесън

100 мл мляко

1,5-2 ч.ч горчица

100 г галета

2 супени лъжици подправки

80-100 г масло сол на вкус черен пипер на вкус

Подготовка

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в слънчогледово олио до златисто кафяво.

Накиснете  хляба в мляко. 

След това изцедете излишната течност и добавете хляба към каймата.

Разбийте яйцата там, изстискайте чесъна и добавете пържения лук, нарязаните подправки и горчицата, както и сол и черен пипер. Разбъркайте добре каймата за 10 минути.

След това ги разбийте добре. Потопете ръцете си във вода и оформете кюфтетата. 

Потопете ги в галета и запържете в горещо масло за около 5 минути от всяка страна.

Германските кюфтета са готови.  Добър апетит!

- реклама -