Как да направим кюфтета по – великолепни. Понякога си струва да добавите само една съставка и в крайна сметка ще постигнете страхотни резултати.
Немските кюфтета са точно такъв случай. Какво ги прави по -добри? Всичко е в обикновената горчица.
Тя приятно трансформира вкуса на домашните кюфтета, прави ги нежни и ароматни. Обичайната комбинация от кайма, хляб и яйца вече не изглежда често срещана. Изберете горчица по ваш избор, всяка ще ви свърши работа.
Съставки
1 кг кайма
2 яйца
1-2 глави лук
3 филии хляб
1 скилидка чесън
100 мл мляко
1,5-2 ч.ч горчица
100 г галета
2 супени лъжици подправки
80-100 г масло сол на вкус черен пипер на вкус
Подготовка
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в слънчогледово олио до златисто кафяво.
Накиснете хляба в мляко.
След това изцедете излишната течност и добавете хляба към каймата.
Разбийте яйцата там, изстискайте чесъна и добавете пържения лук, нарязаните подправки и горчицата, както и сол и черен пипер. Разбъркайте добре каймата за 10 минути.
След това ги разбийте добре. Потопете ръцете си във вода и оформете кюфтетата.
Потопете ги в галета и запържете в горещо масло за около 5 минути от всяка страна.
Германските кюфтета са готови. Добър апетит!