Дака, нападение, заложници

Чужденците са били мишена на атаката в ресторанта в Дака

Чужденците са били мишена на атаката в ресторанта в Дака. Въоръжените нападатели, които атакуваха „Холи артизан бейкъри“, отделили чужденците от останалите клиенти и ги избили.

Когато бангладешките командоси превзели заведението на пода му, опръскан с кръв, се търкаляли телата на чужденци, избити с хладно оръжие, предава АФП.

Според жителя на Бангладеш Хаснат Карим, завел семейството си в ресторанта по случай рождения ден на дъщеря си, нападателите не се отнесли зле към местните хора. Въоръжени с автомати, гранати и самоделни мачете, те разделили клиентите на две групи. Чужденците били отведени, а бангладешците се скупчили около една маса. В настъпилия хаос и объркване много клиенти успели да се измъкнат.

На кадри, разпространени от ислямистката групировка Ислямска държава, която пое отговорност за атаката, са показани две тела в локва кръв.

Двадесетте жертви на нападението са чужденци и всички са избити с мачете, цитира АФП представител на армията.

През последните две години десетки интелектуалци, представители на религиозни малцинства и чужденци бяха избити по същия начин от ислямски екстремисти в Бангладеш.

Шестимата нападатели според представител на въоръжените сили били двадесетгодишни, обути в панталони с многобройни джобове, натъпкани с бомби.

- реклама -