Чудo! Африканка от Мали роди девет недоносени бебета

Малийска жена роди в Мароко девет недоносени бебета, които „чувстват добре”, твърди правителството на Мали. Мароканските власти още не са потвърдили изключително редкия случай.

На 30 март правителството на Мали изпрати 25-годишната Халима Сисе от северната част на бедната западноафриканска държава в Мароко, където тя можеше да разчита на по-добри грижи. Първоначално се смяташе, че носи седем деца. Случаите на жени, които успешно носят седемзнаци, са редки, а още по-редки са случаите на раждането на недоносени седемзнаци.

Говорителят на мароканското здравно министерство Рашид Кудари заяви, че не е знаел за такова многократно раждане, извършено в една от болниците в страната. Но в изявление на здравното министерство на Мали се казва, че Сисе е родила пет момичета и четири момчета чрез цезарово сечение. „Майката и бебетата се справят добре до момента“, заяви малийската здравна министърка Фанта Сиби. Тя добави, че е била информирана от малийския лекар, придружаващ Сисе в Мароко. Те трябва да се върнат у дома след няколко седмици, добави Фанта Сиби.

Според съобщения в местните медии лекарите са били загрижени за здравето на Сисе, както и за оцеляването на нейните бебета. Здравното министерство на Мали заяви, че ултразвуковите изследвания както в Мали, така и в Мароко, предполагат, че Сисе е родила седем бебета.

Сиби отправи своите поздравления към „медицинските екипи на Мали и Мароко, чийто професионализъм е в основата на щастливия резултат от тази бременност“.

- реклама -