Чудотворните места в България, където желанията се сбъдват

Съществуват няколко чудодейни места в България, на които, според легендите, се сбъдват най-съкровените ни желания.

Криптата в Руската църква

Едва ли има човек, който да не е чувал за Руската църква в София и силата й да сбъдва желания. В криптата на „Свети Николай“ се съхраняват останките на архиепископ Серафим. Според вярванията всеки, който напише желание под формата на писмо към него, ще бъде чут и ще получи това, което иска, стига да го иска наистина силно, разбира се. Архиепископ Серафим  вече е канонизиран, хората вярват, че мощите му са чудотворни.

Пещерата Орлова чука

Пещерата Орлова чука се намира в близост до с. Пепелина, с. Широково, с. Острица и гр. Две могили, на 45 км. от Русе. Тя е втора най-дълга пещера у нас с обща дължина на галериите 13 437 м.

Има поверие, че който отпие от водата в изворчето на пещерата или просто натопи пръстите си в него, ще сбъдне най-съкровеното си желание.

Езерото на желанията в пещерата Леденика

Това със сигурност е една от най-красивите български пещери. Намира се на 16км. от град Враца, на територията на природен парк „Врачански Балкан“, съвсем близо до връх Вола.

Легендите разказват, че ако човек потопи ръцете си в ледената вода на малкото езерце в пещерата, желанията му ще се сбъднат.

Хиляди хора се стичат пред входа на Леденика, за да си пожелаят нещо и за да видят тази уникална подземна красота.

Пещерата Свети Иван Рилски

Малката пещера Свети Иван Рилски, се намира близо до Рилския манастир. Вярва се, че в нея се сбъдват най-съкровените желания, но само, ако човекът успее да мине през дупката на входа. Това означава, че той е праведен и молитвите му ще бъдат чути. Желанието трябва да бъде написано на хартия и поставено между камъните.

Мостът на желанията в морската градина във Варна

Според легендата трябва да минете под мостчето в морската градина със затворени очи и да си пожелаете нещо.

Някога под него е имало красиво езеро пълно с водни лилии. На негово място нещастно влюбените хвърлят монети, като вярват, че по този начин любовта им ще бъде споделена.

 

- реклама -