„Чудото“ Боян Петров и защо спасителната операция трябва да продължи

„Чудото не може да се измерва в проценти. Продължаваме“ – това написа във фейсбук профила си Кирил Петков – един от членовете на спасителната експедиция, издирваща алпиниста Боян Петров

„Китайската спасителна група са най-организираните и невероятни катерачи. А пилотите от Непал на SimrikAir направиха рекорди в планинското летене над този връх. Българските власти дадоха всичко от себе си.

С тази експедиция Боян направи тези хора да работят заедно за пръв път и този прецедент отвори възможността тази координация да помага и за други катерачи в нужда за напред. Респект!“

Според потребителите на социалната мрежа Боян продължава да прави добро. „Боян обедини Българите. Стопи леда между Китай и Непал това е уникално. Два народа, които се бяха отдалечили един от друг, си подадоха ръка в името на доброто“, казва Людмила Григорова.

А Катя Мадинска дава идея да се направи филм за безпредентното издирване на българския алпинист: „Моля, направете филм за дните на спасителната акция, натуралистичен, да се усети суровата планина , студа, вятъра, невъзможните, не човешки условия, през които Боян върви, не пестете нищо, за да могат тези, които не разбират, да се изкатерват в себе си, до личния си човешки връх. Моля“.

- реклама -