Чудо! Върнаха лимоновото дърво, откраднато снощи в столичния квартал „Лагера“

Чудо невиждано! Снощи откраднаха една саксия с лимоново дърво и днес след десетки публикации в медиите, телевизии и чрез познати, откраднатото дръвче беше върнато към 19.30 часа. Благодаря, но не на крадците, а на соцалните мрежи и медиите.

Хора, това не е държава! Потърпевшият не е подал сигнал в СДВР, защото не вярва на органите на реда, защото знае, че нищо няма да се случи. Затова предпочете чрез медиите да потърси съдействие и да открие кои са крадците. Не, не знае кои са крадците, но вече си има лимон. Дали беше по-редно да даде сигнал в полицията и да си мълчи и чака. Ами… не. Нямаше да има лимон. Парадоскално, но е факт.

Публикувайки и разпостранявайки записите от кражбата, разбрахме и името, и житието, и битието на единия крадец. Разбрахме го така анонимно, дори разбрахме, че ще върне лимона, е… не знаехме точния час. Но го върна. Този път не пред охранителните камери, а далеч от тях.

Ще кажете – стига сте ме занимавали с един лимон, вярно е. Ама всичко ни е такова бе, хора, в държавата. Не вярваме на МВР, а на съседите и на себе си. Появиха се съвестни хора, които познават апашите и просто ги помолили да върнат лимона. А можеше и да не го направят.

- реклама -