ЧСИ тараши дъщерята на враг №1 на парното

Като шеф на Федерацията на потребителите Кърлев водеше много дела срещу столичното дружество в помощ на потребители, изпаднали в несъстоятелност заради искове от общинското дружество.Описът на имуществото, който трябва да извърши ЧСИ, е трябвало да се осъществи през тази седмица, но не се е състоял.

Заради отложена дата Кърлева е предупредена, че ще посетят дома й заедно с ключар и полицай, в случай че откаже достъп, разказа Кърлева пред „Телеграф“.

История

Между 2009  и 2021 г. , когато Сабина  е  живяла и учила в чужбина, „Топлофикация“  е завела 7 дела, по които са я осъдили и са я пращали при различни ЧСИ-та.

Скандалното е, че  тези процеси са завеждани, когато е  била в Германия и няма как да е ползвала топлинната енергия, за която „Топлофикация“ я съди.

Съдът не е могъл да я призове и й връчи книжа. На всички призовки е отразено, че „лицето живее дълготрайно в чужбина“.

„Софийски районен съд е бил абсолютно наясно, топлофикация е била наясно, че не съм в България  и нещата са станали още по-агресивни, пълно възползване от житейската ситуация“, споделя Кърлева.

„Това ме поставя в ситуация на дългово робство, защото акумулираната сума по всички дела е петцифрена“, каза потърпевшата жена.

Права

Държавата чрез законовата и нормативната си уредба е дала на „Топлофикация София“ всички средства да оказва систематичен тормоз. Над всеки собственик на имот в сграда с централно отопление, присъединена към абонатна станция.

Години наред чуваме, че трябва да плащаме, независимо дали ползваме услугите й.  А когато физически не живеем в имота и сме в друга държава?, пита  Сабина Кърлева.

„Кошмар е това, в което живея в последните години“, заключи тя.

„В този си вид Законът за енергетиката и нормативната уредба са абсурдни. Те не отговарят на реалностите и нанасят огромни имуществени и неимуществени вреди на българските граждани“. Това коментираха потребители, които нееднократно завеждат дела срещу формулата за „сградна инсталация“.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено