сн. БГНЕС

ЧРД на Енрике Иглесиас – днес празнува 45 г.!

Днес рожден ден празнува Енрике Иглесиас – син на един от най-известните изпълнители за няколко поколения – Хулио Иглесиас, дългогодишен партньор в живота на прекрасната руска тенисистка Анна Курникова, баща на три деца, музикант с блестяща кариера и безброй хитове и награди и почитатели от няколко поколения…

Енрике е роден на 8 май 1975 г. в Мадрид. Той е третото дете на Хулио Иглесиас и журналистката Изабел Прайслер. Майка му е филипинка, а баща му е с испански и еврейски корени. Родителите му се развеждат през 1978 г. и през следващата 1979 г. Хулио се мести в Маями, Флорида, за да продължи развитието на музикалната си кариера.

Енрике не иска баща му да знае, че планира собствена музикална кариера.

Не иска известността на татко му и неговото име да повлияе на развитието му в тази сфера. Взима пари назаем от бавачката, за да направи първия си демо запис….

Сред най-големите му хитове, с които е известен в цял свят са BailamosHeroBe With You, Escape, Love To See You Cry, Do You Know? (The Ping Pong Song), „Escape“, „Can you hear me“, „Push“, „Somebody’s Me“, „Love To See You Cry“, „I Like It“, „Takin’ Back My Love“, „Tonight“, „Tired Of Being Sorry“, „Be With You“, „Dirty Dancer“, „Ring my bells“, „Bailando““Duele el corazon“и др.

Участва в редица филми и в сериалите „Двама мъже и половина“ и „Как се запознах с майка ви“. Печели много награди и неведнъж достига първи места в музикалните класации. Участва в концерт за кампанията „Да спасим света“.

За пръв път пее в България на концерта по случай 15-годишнината на М-Тел на 29 септември 2010 г. На 14 декември 2015 г. се завръща в България за самостоятелен концерт в зала Арена Армеец. Поради огромния интерес към събитието, Енрике изпълни своите световни хитове в България отново на 14 май 2016 година, през 2018 година отново пълни спортната зала като част от световното си турне.

Енрике Иглесиас се запознава с тенисистката Анна Курникова на снимачната площадка на видеото към песента си „Escape“. Двамта са заедно от 2001г.

Имат три деца – близнаците Луси и Николас, които са на две години и малката Мери (или Маша), която се роди на 30 януари тази година.

- реклама -