Ломско шосе

Човката от заложната къща на „Ломско шосе“ остава в ареста

Росен Рангелов – Човката, който обра заложната къща на „Ломско шосе“ в София, остава в ареста.

Това реши Софийският градски съд. Съучастникът на Росен Рангелов – Човката – Христо Георгиев – Ицо Полицая беше прострелян, а малко по-късно почина.

Преди дни двама души, маскирани и въоръжени, нахлуха в заложна къща на бул. „Ломско шосе” в столицата посред бял ден и я обраха. Екшънът се разигра около 14:30 часа.

След дръзкия обир последва гонка с полицията и стрелба по улиците. Цивилни станаха очевидци на екшъна, като по чудо нямаше пострадали.

В квартал „Разсадника“ единият от обирджиите – Христо Георгиев, стрелял многократно по полицаите, независимо че по това време в района е имало хора. Полицаите отвърнали, простреляли го и бил задържан, но по-късно починал от раните си. Росен Рангелов беше задържан същия ден, отново в кватал „Разсадника”.

При грабежа на заложната къща бяха откраднати 4 000 лева и златни накити на приблизителна стойност от 37 000 лева. Впоследствие ценностите бяха намерени.

Защитата на Рангелов поиска той да бъде пуснат под домашен арест. Според съда обаче обвиняемият е опасен и би могъл да се укрие от правосъдието.

Мярката за неотклонение не е окончателна и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

- реклама -