Ернесто Гаинза парашут купол обучение

Човекът, скочил с най-малкия парашут, обучава любители на силните усещания у нас

Световно известен парашутист проведе този уикенд край София курс за управление на купол.
Ернесто Гаинза е екстремен атлет и носител на три рекорда Гинес, два от които едновременно през 2014 г. – скок с най-малък парашут в света – само 3.2 кв.м, това е големината на единичен чаршаф, а обикновено много опитни парашутисти скачат с 13 кв.м. купол.
Другият рекорд е за най-бързо снижение – три минути и половина за скок от 4200 метра, като скача и веднага отваря парашута си над Дубай.
По време на курса той обяснява на българските парашутисти-любители как да управляват парашута си по-добре, по-сигурно и най-вече – да се забавляват.
„Ако това, което правиш, не те прави щастлив, защо го правиш“, споделя кредото си той. Освен участник в множество демонстрационни скокове и тестови полети, той е и мотивационен лектор на много събития и наистина начинът, по който представя философията си за живота е заразяващ.
Ернесто Гаинза е роден във Венецуела, завършва право и гради кариера, докато един ден не решава да опита тандемен скок с парашут и се влюбва завинаги в небето и усещането за свободно падане.
„Границите са само в ума ни и трябва да бъдат притискани, за да можем да постигнем велики неща“, смята  той.
След това започва да скача редовно и става професионален парашутист, вече с над 10 000 скока зад гърба си, като сред най-впечатляващите каскади са приземяване в движеща се спортна кола и върху балон с горещ въздух.

Едно от първите неща, които той каза на участниците в курса в България, бе че ако човек наистина иска нещо, няма значение през какви премеждия и жертви преминава, ако го иска силно – ще го постигне.
Въпреки променливото време, парашутистите имаха възможност да направят по няколко скока на летище Радомир, които той засне и след това направи подробен анализ на всеки. Курсът е организиран от Skydive Sofiа, единствената сертифицирана по международните стандарти компания за парашутни скокове у нас.
- реклама -