Човекът-амфибия

Човекът-амфибия Яне Петков с нов рекорд на Гинес за плуване в чувал

Човекът-амфибия Яне Петков подготвя да запише нов рекорд на Гинес за най-дълго плуване в чувал и най-дълго плуване под вода със завързани ръце и крака.

57160883add304aec6d4bd2851188c5962-годишният Яне Петков, по-известен като човека-амфибия, е родом от Сандански, вегетарианец, последовател на Петър Дънов, бивш състезател по плуване и водно спасяване. От малък се занимава с плуване.

indexТой е единственият човек в света, който ще направи подобен опит за поставяне на рекорд на Гинес. Тайната на успеха си обмисля да опише в книга.

Петков е избрал да направи опита за рекорд точно на 6 септември в Деня на Съединението на България. Това ще се случи в басейн в село Чучулигово, с 10 коридора и специални камери за подводно снимане.

„Ще плувам, завързан в чувал. След това ще се опитам малко да оборя медицината за това, че когато тялото е привидно изтощено и няма възможност въздухът да се задържи в белите дробове, ще плувам под вода. Така ще докажа, че няма таван на човешките възможности”, разказва Яне Петков.

Image_993172_126Човекът-амфибия вече е кандидатствал за рекорд с плуване в Охридското езеро

Той е правил и предишен опит за плуване в чувал със завързани крайници в езерото в Охрид. Тогава преплува 2 километра и 20 метра.

- реклама -