Момче загина при катастрофа между трамваи в София, има и ранени- СНИМКИ

Момче загина при катастрофа между 4 трамвая на бул. Искърско шосе в столицата, след спирката на трамвай 20 в ж.к. „Дружба“.

Снимка: БГНЕС

Блъснатото момче чатило по мобилния си телефон и трамваите го блъснали, съобщава 24 часа. То е било видяно от очевидци да гледа в телефона си съсредоточено, а движенията на пръстите му изглеждали сякаш чати.

Момчето все още не е идентифицирано, а при катастрофата между три трамвая още 6 души бяха откарани в болница. Един от тях е ватманката на един от трамваите. На място в момента има оглед, движението на всички трамваи в района е спряно.

Снимка: БГНЕС

Инж. Иво Иванов, зам.-директор на Столичния електротранспорт, обясни, че мъжът най-вероятно е слязъл от един от трамваите, след което е предприел неправилното преминаване.

Сблъсъкът е станал след като трамвай по линия 20 се удря в предния в колоната от трамваи, от сблъсъка той удря и предния трамвай. Вследствие на удара има счупен пантограф, а един от трамваите е и с огънати ламарини.

Мъжът е пресичал линиите между първия и втория трамвай в колоната. Не е видял, че последният трамвай лети със страшна скорост, и е смазан между мотрисите.

Снимка: БГНЕС

Инж. Иво Иванов подчерта, че ватманката, която е пострадала при сблъсъка, има 31 години трудов стаж и е изключително опитна. Той уточни още, че тя е почивала на 18 и 19 януари, и че все още не се знае какво е довело до удара в предните мотриси.

Всичко е започнало от повреден трамвай, който е успял да се отмести на собствен ход. Двата трамвая след него са спрели, за да го изчакат да потегли.

Снимка: БГНЕС

Според говорителя на Спешна Помощ – Катя Сунгарска ранени хора от трамвая са настанени в ИСУЛ и „Св. Анна“. Последният ранен е закаран към болница с кола на пожарната.

Междувременно от болница „Св. Анна“ съобщиха, че двама от пострадалите от верижна катастрофа в столичния квартал „Дружба“ са приети в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД.

Сред тях е ватманът на едната мотриса – жена с порезна рана на главата, без опасност за живота. Другият пострадал е мъж с гръдна травма, без опасност за живота.

Трамваите от линия 23 ще се движат от „Гео Милев“ до станция Изток, а трамваите от линия 20 се движат от Пета метростанция на ул. „Пиротска“ до „Гео Милев“. В участъка от гара Искър до „Гео Милев“ са пуснати автобуси.

Снимка: БГНЕС

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се установяват и  причините за възникналия инцидент.

- реклама -