Член на ИС на „Републиканци за България“ напусна партията

Кемал Мустафов Тинев, член на ПП „Републиканци за България“ и член на ИС на партията обяви във Фейсбук,че напуска паритята на Цветанов. Причината, че въпреки условието му формацията да бъде мултиетническа, това не се случва и той се чувства излъган.

Според Тинев в „Републиканци за България“ в смесените райони няма дори един водач на листа с мюсюлманско име, също така няма нито един Областен ръководител с такова име и принадлежност.

Моля да бъде прекратено членството ми в ПП „Републиканци за България“, съответно и прекратяване на правомощията ми като член на Изпълнителния съвет на партията, пише Тинев.


Ето какво написа още Тинев в социалната мрежа.

Уважаеми, аз като част от Инициативния комитет и Учредител на ПП „Републиканци за България“, се обръщам към Вас, за да прекратите членството ми в Изпълнителния съвет и партията. Моето желание и енергия бяха насочени към това, тази партия да бъде нещо ново в политическия живот на Република България. Разговорите, които бяха водени с мен, и в последствие моето съгласие да бъда част от този проект, бяха изцяло продиктувани от желанието ми тази партия да се превърне в мултиетническа.

Всички етноси да получат своето реално представителство, а не формално такова. В годините на демокрация в България малцинствените етноси така и не бяха признати официално, съответно и не получават необходимото представителство в партиите ( изключая така наречените етнически партии ).

Аз станах част от ПП „Републиканци за България“ именно, защото Цветан Цветанов прие моето условие тази партия да се развие като истинска мултиетническа. За жалост, той не изпълни този свой ангажимент. Малко преди да започне кампанията за парламентарни избори 2021 година, ясно се разбра, че тази партия ще се опита като поредната такава, просто да използва хората от малцинствените етноси, но не и реално да им даде шанс да имат свое представителство.

В последствие подредбата на листите за народни представители ярко открои факта, че опасенията ми са повече от основатели. Изобщо не говорим за това, че моето име не фигурира там, защото аз ясно заявих, че не желая да бъда кандидат за народен представител.

Надявам се да не бъда разбран погрешно, но аз бих работил в партия, която не дели хората по етнос, цвят и религия ! За жалост ПП „Републиканци за България“ ясно се разграничи от хората с малцинствени корени ! Доказателство за това е, че в смесените райони няма дори един водач на листа с мюсюлманско име, също така няма нито един Областен ръководител с такова име и принадлежност!

Огорчен съм, че за пореден път някой се опита да употреби малцинствата, за да реализира лични политически цели. Аз не искам и не мога да бъда част от това!
16.03.2021г. Кемал Тинев

- реклама -