Чили- страната, в която всеки втори вижда НЛО и още 10 любопитни факта

Чили е уникално място, донякъде заради своето разположение и климат. Страната, намираща се в Южна Америка, има естествена природна защита – Тихият океан на запад и високите Анди на изток.

Що се отнася до климата, Чили може да ви очарова със своето разнообразие. В северната част на държавата пък се намира пустинята Атакама.

Свидетелствата за НЛО, наблюдавани в небето на Чили, са най-много, в сравнение с където и да е на друго място в света.

В това видео например се твърди, че до вулкана има НЛО. Сами решете дали е така.

Какво още не знаете за тази невероятна страна?

1. Същата тази пустиня Атакама е най-сухото място на планетата ни.

2. Чилийската част от Патагония е едно от най-чистите места в света.

3. Езерото Чунгара, разположено в северната част на страната, е най-високото езеро в света. То се намира на 189 километра от града Арика, а надморската му височина е 4570 метра.

4. Лунната долина, намираща се между град Калама и Сан Педро де Атакама, е едно от малкото места в света, чийто пейзаж много напомня този на Луната.

5. В Чили се намира и така наречената „естествена лаборатория“, а именно – езерото Копауе. То променя химичния си състав, в зависимост от времето на годината. Горещата подземна вода с вулканичен произход променя химичния си състав през зимата и лятото.

6. Долината Elqui има най-чистото небе в света – средно 240 безоблачни нощи в годината. Там е построена и най-голямата обсерватория в Южното полукълбо.

7. Най-високият активен вулкан в света се намира именно в Чили. Това е Guallatiri, който се издига на 6064 метра надморска височина.

8. Най-голямата медна мина в Чили (произвеждаща почти половината от медта в страната) се намира на 2830 метра височина и е отдалечена на 240 километра от град Антофагаста.

9. Портильо е известен ски курорт, разположен в Андите. Той може да се похвали с високо качество на снега, тъй като е заобиколен от планини и зимният сезон там трае по-дълго. Портильо е разположен на 160 километра североизточно от столицата Сантяго (Сантяго де Чиле), близо до град Лос Андес.

10. Единственият ски курорт, намиращ се на брега на океан, е позициониран в Ел Мирадор – на 8 километра от град Пунта Аренас. Той работи през по-голямата част от годината.

- реклама -