Снимка: pixabay.com

Четвърти месец няма следа от българка, изчезнала на остров Крит

Четвърти месец няма следа от 52-годишната Николина Димитрова, която е работила над двайсет  години в Гърция, но е отишла на остров Крит, за да потърси препитание. 

Изчезването на жената е обвито в мистерия. Тя се засилва още повече от факта, че личните й вещи са намерени в офис на фирмата, към която се обърнала  за работа.

Жената потърсила и убежище там.

Николина е видяна за последно на 22 юни в град Ираклио, а мобилният й телефон е изключен на пристанището в района, съобщава сайтът „Български новини“.

Последните, които са я забелязали, разказват пред предаването „Светлина в тунела” какво се е случило преди и какво предполагат, че е станало.

„Братовчедка ми живееше дълги години в Гърция. Реши да дойде на остров Крит, за да бъде близо до нас, тъй като повечето ни роднини са тук. Имаше сериозен здравословен проблем в миналото, но го преодоля.

Живееше при братовчед ни в Йерапетра, но реши да отиде в Ираклио, за да работи.

При тръгване той й каза, ако не намери работа, да се върне“, споделя пред камерата на предаването близка на изчезналата.

„На 24 юни следобед моите братовчеди ми съобщиха, че звънят на мобилния телефон на Николина и той е изключен. Потърсих управителката на офиса за намиране на работа и тя ми обясни, че Николина е оставила нещата си там и се е върнала два днипо-късно в сряда, 22 юни, но са й отказали и са я изгонили.

Тя е настоявала, че иска да работи.

Последвал лек спор и когато управителката я заплашила, че ще извика полиция, братовчедката ми си е тръгнала. Управителката на офиса, когато говорихме по телефона, ме уведоми, че нещата й са там и можем да отидем да ги вземем.

Нищо странно не намерихме в тях, нито ние, нито полицаите, които ги претърсиха”, разказва още братовчедката г-жа Вася.

Версията на управителката на офиса за намиране на работа, българката Даниела Апостолова-Кефалояни, е различна от тази на близките на изчезналата.

„Преди няколко години й бях намерил работа в едно село и след седмица ми звъннаха да ми кажат, че тази жена е странна.

Миналото лято почука на вратата ми в 6,45 сутринта. Отговорих й и тя започна да крещи и да настоява да й намеря работа.

Удряше по масата и се уплаших за мъжа ми, който е болен.

Изгоних я и й казах, че няма да й помогна. Дойде в офиса ми и остави три чанти и каза, че ще се върне след два дни.

Оттогава не съм я виждал повече, нито ми е звъняла, заключи собственикът на офиса“, разказва Даниела Апостолова.

- реклама -