сн. Facebook/ ФК "Хебър"

Четирима задържани след футболно меле: Фенове на Локо (Сф) биха ръководството на Хебър

Четирима футболни запалянковци са задържани след инцидент на столичен стадион снощи, съобщи МВР.

След футболна среща от втора професионална лига, играла се между отборите на „Локомотив – София“ и „Хебър – Пазарджик“ са възникнали груби нарушения на обществения ред. В самия край на мача, когато отборът на гостите изравнил резултата и докато официалните лица изразявали своята радост в ложата, към тях се насочили привърженици на домакините.

Феновете на Локо се нахвърлили хора от ръководството на Хебър

Кратките словесни пререкания прераснали във физическа саморазправа, която от ложата се прехвърлила и извън стадиона. В сбиването се включили и други фенове на отбора домакин.

Според представители на пазарджишкия тим, в мелето е било ударено дори дете.

По случая е образувано досъдебно производство. Първоначално са задържани трима мъже, като един от тях е член на УС на „Локомотив София“. В последствие е задържан още един запалянко.

Продължават оперативно-издирвателните действия за установяване и на останалите участници в инцидента.

Ето и позицията на Локомотив (Сф) за инцидента:

Локомотив вече втора година е обект на съдийски терор в името на Селото и съседа му (в този мач днес на гостите бяха спестени половин дузина картони, отсъдени спорни фалове, подмина се дузпа за Локомотив, а изравнителният им гол падна след две неотсъдени нарушения на техни играчи в центъра на терена). Всичко това ескалира; ясно е че феновете на Локомотив няма да търпят, а за мутрофутболните комисии на БФС това е добре дошло.

Ние питаме: къде е държавата, къде е прокоратурата, защо не се разследват мутрофутболни президенти? Индивиди като самозабравилите се днес пазарджишки елементи, купили си чернодрешковци и мислещи, че им е позволено да обиждат и плюват обикновенния Човек от низотата на мутренския си джип?

Г-н Борисов, махането на Борислав Михайлов е нищо, трябва да се отреже главата на мутрофутболния кръг на БФС въобще, за да има бъдеще, а не срам за футболна България.

Според свидетели на скандала всичко започва в ложата от „хора около президента“ на Хебър, които псуват заканват се и посягат да ударят. Последва намеса на фенове в скандала с нови батални сцени. На паркинга последват закани от пазарджиклии за вадене на пистолет от колата и стрелба и удари.

 

- реклама -