коронавирус Мутафчийски, Николов,мерки, ограничения
сн. БГНЕС

Четирима шофьори на ТИР-ове са задържани за нарушаване на карантина, няма нов случай на регистриран с коронавирус у нас

Няма нов случай на регистриран с коронавирус. В България има 31 болни от опасното заболяване. Това заяви генерал-майор Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб и на ВМА. Проф. Мутафчийски заяви, че вчера са регистрирани 8 нови случая в страната.

Най-младият заразен е на 24 години, а най-възрастният на 80 години. Той е настанен в Института „Пирогов“ от болница „Свети Наум“ в София.

„Проведени са всички дезинфекциозни мероприятия с карантиране на другите болни и персонал. Разположена е полиция на входа на болницата и продължават уточняванията на контактните лица, защото този пациент е имал признаци на болест различна от тази на диагнозата, с която е приет“, каза той.

От установените вчера болни пациенти 3 са хоспитализирани в болници, останалите са с леки или много леки симптоми и са в домашни условия под карантина.

От общия брой на пациентите, заразени с коронавирус, 10 болни нямат никакви симптоми, останалите са с леки симптоми с изключение на пациента в „Пирогов“, съпруг на починалата жена, който остава в тежко стабилизирано състояние.

Четирима шофьори на ТИР-ове са арестувани за нарушаване на карантината.

Всички, които се връщат от Испания, ще остават под карантина. Най-вероятно предстои да се включат и Германия и Франция, но още не е взето решение.

- реклама -