автогара експлозия бомба ранени извършител задържан

Четирима ранени при експлозията в Манхатън, властите обявиха нападението за терористична атака

Четирима души са ранени при експлозията на автогарата Port Authority в Манхатън.

Това съобщиха от полицията на Ню Йорк.

Никой от тях не е с опасност за живота.

Задържаният днес във връзка с експлозията в Манхатън е един от ранените при нападението, съобщи Франс прес, като се позова на полицията.

Мъжът бил привързал самоделна бомба към тялото си, която избухнала на перон в метрото в Манхатън в 7.30 часа местно време.

По информация на The New York Post той е 27-годишен гражданин на Бангладеш. Името му е Акайед Улах. По данни на изданието, задържаният е живеел в Бруклин и е бил привърженик на „Ислямска държава”.
Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо каза във връзка с експлозията: „Това е Ню Йорк. Истината е, че ние сме мишена за много хора, които искат да отправят послание срещу демокрацията, срещу свободата.“
Бомбата, която е избухнала, се е състояла от 13-сантиметрова тръба, пълна с експлозиви и електрически детонатор. Устройството е гръмнало на улицата, а при взрива нападателят е  пострадал. Той е бил отведен в лечебно заведение, а по-късно разпитан от органите на реда.

Американският президент Доналд Тръмп е информиран за случилото се в Манхатън. Местните власти обявиха експлозията за терористичен атентат. Нито една групировка не е поела отговорност за нападението.

- реклама -