четирима, малтретиране, откуп

Четирима отвлякоха и пребиха мъж, той се спаси като скочи в язовир

Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняеми четирима млади мъже за това, че на 14 декември в село Гърмен са отвлекли и ограбили 31-годишен мъж.

Жертвата била качена насила в лек автомобил от четиримата нападатели – на възраст от 22 до 29 години, които били маскирани. След това бил отнет телефона на 31-годишния мъж. На около километър след Гоце Делчев, по пътя за местността Папаз Чаир и в близост до язовир, мъжът бил свален от колата, където е бил пребит. Пострадалият все пак успял да избяга и скочил в близкия язовир.

Извършителите избягали, а пребитият мъж потърсил помощ в намираща се наблизо вила. За случилото се бил подаден сигнал на телефон 112, съобщават от прокуратурата в Благоевград.

В хода на разследването извършителите са установени, и четиримата са от Петрич. Трима от тях са били арестувани, а четвъртият се предал сам два дни след нападението.

Събрани са доказателства, че именно задържаните са автори на престъплението. Трима от тях (И.Д., К.М. и Ф.М.) имат и съдебно минало. За нападението на 14 декември са разпитани свидетели и пострадалият. Законът предвижда затвор от 7 до 15 години.

Четиримата са задържани за 72 часа заради опасност да се укрият.

- реклама -