Цветанов оставка реакции

Министри отговарят на депутатски въпроси за италианските отпадъци, за язовир Тича, за „Червената къща”

Вицепремиер и четирима министри ще участват в традиционния за края на работната седмица контрол в Народното събрание.

Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще отговори само на един депутатски въпрос от парламентарната трибуна и той е относно ГКПП Трекляно – село Извор.

Трекляно е най-малката община в България. Селото се намира в близост до границата със Сърбия – само на 40 км северно от Кюстендил, и на 39 км южно от Трън, и на 100 км западно от София.

Втора на парламентарната трибуна ще се качи регионалният министър Петя Аврамова, към която има общо пет въпроса.

Веднага след нея, вътрешният министър Младен Маринов ще отговаря на въпросите на народните представители. Един от тях с свързан с депонирането на отпадъци в Плевен, внесени от Италия.

Миналия месец десетки контейнери с италиански боклук на фирма „Блацион“ бяха открити на пристанищата във Варна и в Бургас. Според изявленията на прокуратурата боклукът е бил предназначен за фирма в Плевен, а Горан Ангелов твърди, че той е трябвало да отиде в ТЕЦ „Бобов дол”.

Четвърти на трибуната ще се министърът на културата Боил Банов, към когото има два въпроса. Единият от тях е относно създаването на музей на големия български скулптор Андрей Николов.

- реклама -