НС Жаблянов оставка контрол Караниколов каракачанов Горанов Ананиев Станислав Стоянов Цветанов

Четирима министри на парламентарен котрол

Четирима министри ще участват в традиционния парламентарен контрол днес.

На въпроси на народни представители ще отговарят министрите на здравеопазването Кирил Ананиев, на икономиката Емил Караниколов, на финансите Владислав Горанов и на отбраната Красимир Каракачанов.

Пръв на депутатски въпроси отговори ще дава Ананиев. Към него има три въпроса. Първият е относно въвеждането на нова технология за контрол на кръвните продукти за вирусоносителство. Вторият въпрос е относно забавено разглеждане на жалби до НЕЛК срещу решения на ТЕЛК, а третият относно разходите за онкомедикаменти.

Втори на трибуната ще се качи икономическият министър, към когото има зададени два въпроса. Първият е относно констатации за лошо управление на държавните предприятия в Доклада на Европейската комисия за България за 2018 г., включващ задълбочен преглед относно предотвратяването и коригирането на макроикономическите дисбаланси. Вторият въпрос към Караниколов е относно развитието на два големи проекта край Сливен.

Трети на въпроси ще отговаря финансовият министър Владислав Горанов. Към него има само един въпрос и той е относно контрола, осъществяван от митническите органи върху вноса на горива.

Най-много на брой, общо 5, въпроса има към министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Той ще трябва да каже каква е политиката на министерството за развитие на „ТЕРЕМ“ ЕАД и тестови стрелби се извършват на военен полигон „Змейово“, както и на въпрос относно закриването на Териториална дирекция „Държавен резерв“ – Враца.

Каракачанов ще даде отговор на въпрос относно Инвестиционен проект „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“.

- реклама -