катастрофа Звъничево надлез загинали
Снимка: бТВ

Петима души загинаха, а един е тежко ранен при верижна катастрофа край Пазарджик (Обновена)

Петима души загинаха при верижна катастрофа между селата Звъничево и Братаница.
Инцидентът е станал около 7 часа тази сутрин.
Произшествието е станало в било в район, който не е опесъчен. За случилото се е допринесла и тежката мъгла, признават от Пътна полиция. Образувал се е тънък слой лед, който вероятно е основна причина за катастрофата.

Катастрофата е станала в района на надлеза на селата Звъничево и Братаница.

Четирима души са загинали на място, а още един, в тежко състояние е откаран  в пазарджишката болница, където по-късно почина.
„Три тежко пострадали жени при верижната катастрофа на пътя между селата Звъничево и Братаница са докарани от Спешната помощ в Областната болница в Пазарджик“.
Това съобщи д-р Васил Вълчев, директор на МБАЛ – Пазарджик. По думите му една от пострадалите жени е починала, тъй като е била докарана в критично състояние, несъвместимо с живота. „Другите две жени са с по-леки травми. Все още са под наблюдение в Спешното отделение на пазарджишката болница. Най-вероятно ще бъдат освободени за домашно лечение“, уточни д-р Вълчев. Той допълни, че починалата жена е била служител на Областната болница.
Снимка: бТВ

Временно е ограничено движението по път II-84 Звъничево – Велинград в участъка Звъничево – Вaрвара поради ПТП. Обходен маршрут: по път III-8402 с.Вaрвара – Септемврийски ханчета.

Според говорителя на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов тежката катастрофа е станала тази сутрин около 7.00 часа.
Сблъскали са се четири превозни средства. На мястото на инцидента незабавно са пристигнали екипи на пожарната, полицейски патрули и линейки.
Общо 11 автомобила са участвали във верижната катастрофа, каза Мирослав Стоянов.
По думите му четири от превозните средства са участвали в тежката катастрофа, при която загинаха петима души, а седем други автомобила са катастрофирали след тях. „Движещите се зад четирите катастрофирали коли са се опитали да спрат, но заради хлъзгавата настилка са предизвикали още три леки пътнотранспортни произшествия“, уточни Стоянов.

За изваждането им от силно деформираните автомобили се е наложило използването на режещи инструменти от пожарникарите. На мястото се извършва оглед от дежурна група при РУ – Пазарджик, изясняват се причините довели до тежката катастрофа“, уточни Стоянов, цитиран от Фокус. Той допълни, че най-вероятно гъстата мъгла по трасето, хлъзгавата настилка и несъобразената скорост са довели до

Движението по автомагистрала „Тракия” е интензивно. В района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора има гъста мъгла. Видимостта е намалена. Очаква се за празниците от там да преминат над 70 000 превозни средства. Призивът е да се шофира внимателно. Има ограничение на скоростта в два участъка на магистралата – до 90 км/ч в района на 45-ия и 53-ия километър, както и в участъка между Чирпан и Стара Загора.

- реклама -