САЩ, убити, Конгрес, размирици

Четирима души са загинали при щурма на Капитолия

Властите на Вашингтон потвърдиха смъртта на общо четирима души по време на протестите пред и в Конгреса на САЩ. Това съобщи на пресконференция ръководителят на столичната полиция Робърт Конти.

Той потвърди смъртта на една жена от огнестрелна рана в сградата на Конгреса, а също така съобщи за три други смъртни случая, без да посочва конкретните причини за смъртта на тези хора.

„В допълнение към това днес имаше съобщения, че трима други, които също са загинали в района около сградата на Капитолия: една възрастна жена и двама възрастни мъже са преживели различни травми, които са довели до смъртта им“, казва Конти.

Загиналата на Капитолия жена е ветеран от военновъздушните сили на САЩ

Ветеранът от военновъздушните сили Ашли Бабит е убитата при стрелбата в Капитолия жена, съобщава „Фокс Нюз“, позовавайки се на свои източници.

Жената е била простреляна, когато тълпата се опитала да нахлуе през барикадирана врата на Капитолия, отбранявана от въоръжена полиция от другата страна. Тя е била откарана в болница с огнестрелна рана и по-късно е починала.

сн. БГНЕС

Според „Фокс Нюз“ Бабит е живяла в Сан Диего, Калифорния и е била твърд поддръжник на президента Доналд Тръмп. Тя служи във Военновъздушните сили на САЩ 14 години и четири пъти е била на мисии в чужбина.

Вашингтонската полиция съобщи, че са били открити две самоделни бомби, едната пред Демократическия национален комитет, а другата пред Републиканския национален комитет. На територията на Капитолия са намерени още едно дългоцевно оръжие и коктейл „Молотов“.

- реклама -