Турция деца момиче пожар Хасково

Четири загинали българки при катастрофа в Испания

4 жени от Неделино са загинали, а още три са тежко ранени след жестока катастрофа в Испания. Трагедията се разиграла на магистрала на 120 км от Мадрид около 17 часа българско време в четвъртък. Катастрофата с общо 11 българки в микробус е станала на прибиране от работа. Три буса и една кола са ги извозвали от полето към квартирите им в Авила. На качаване на магистралата единия бус е ударен от ТИР. Това съобщава 24 часа.

Две от тях – на 42 и 39 години, загиват на място, а третата 2-3 часа след това . Четвъртата жена е починала тази сутрин. Останалите са транспортирани в болница в Авила и Саламанка.

За катастрофата е потвърдено от нашето посолство в Испания, но подробности официално засега няма, каза кметът на Неделино Боян Кехайов. Тежко ранени са три жени, едната от които е в кома, другата е в тежко състояние, а на третата са направени операции на крака и таза.

Починалите жени – Светла, Милена и Бисерка оставят всяка по двете деца сираци. Те отишли на гурбет в Испания да берат ягоди, а мъжете им останали в Неделино. В родопския град хората са в шок. Кметът свиква днес извънредно заседание на което ще решат с какво да помогнат семействата. „Ако трябва ще събираме и пари, жените са осигурени и първо ще видим какво ще поеме като разходи работодателя“, каза Кехайов. Общината ще обяви и ден на траур.

- реклама -