Бристъл
сн. БГНЕС

Четири са жертвите при взрива в пречиствателна станция в Бристъл

Четирима души са загинали, след като резервоар с химикали експлодира в пречиствателна станция за отпадъчни води в Западна Англия, съобщи полицията.

Можем да потвърдим, че има четири смъртни случая„, заяви главният инспектор на полицията за Ейвън и Съмърсет Марк Рунакрес след експлозията в инсталацията близо до Бристъл. Пети човек е ранен, но няма информация нараняванията му да са животозастрашаващи, добави той.

Полицията заяви, че няма да спекулира с причината за експлозията, но добави, че тя не се третира като свързана с тероризъм.

сн. БГНЕС

Премиерът Борис Джонсън написа в Туитър, че е „дълбоко натъжен от факта, че четирима души са загубили живота си“. „Сърцата ни се насочват към жертвите и техните семейства. Благодарим на спешните служби, които присъстваха на местопроизшествието“, добави той.

Експлозията в централата, експлоатирана от Wessex Water, се е случила в силоз, в който се съхраняват третирани био твърди вещества, преди те да бъдат рециклирани като органични почвени добавки, добавиха от полицията.

- реклама -