След големите приготовления и очаквания Великден мина като миг. Козунаците обаче останаха и вече трудно бихме могли да ги ядем, както на великденската закуска, пише Dariknews.bg.
Представяме ви няколко рецепти, с които да дадете нов шанс на великденското изкушение. А и като нищо резултатът да се окаже и по-вкусен от оригинала.
Ето кои са те:
Козуначени скалички
Това е фаворитът на мнозина. Лесен за изпълнение, ефектен и много вкусен. С този вариант ще впечатлите всички – роднини, колегите и децта.
Козуначена торта
Тук използвате блатовете на останалия козунак, за да направите торта. А поводи за торта винаги има. Рецептата е особено подходяща за сухите козунаци, които и в ден първи на Великден не са съвсем вкусни.
Сладкиш от козунак
Още една идейна рецепта за изостаналите козунаци. Във видеото ще намерите подробна рецепта.
И още:
Лесен вариант за изостаналия козунак е да го направите по рецепта за пържени филийки. Може да ги гарнирате с любим мармалад или още по-добре – с топка сладолед.