война

Честванията за края на Първата световна война в Париж: Световните лидери, както никога не сте ги виждали

При засилени мерки за сигурност в Париж се проведе церемония пред Триумфалната арка по повод 100-годишнината от края на Първата световна война.

Макрон бе поканил лидери от целия свят – от Путин, през Ердоган, чак до Тръмп

Сред 70 държавни и правителствени ръководители бе и българския държавен глава, който почете събитието заедно със съпругата си Десислава.

По време на церемонията символично беше запален Вечният огън на гроба на Незнания войн, намиращ се под сводовете на Триумфалната арка.

Руският президент Владимир Путин бе един от последните лидери, които заеха местата си под лекия дъжд на официалната трибуна в самото сърце на френската столица. Той бе приветстван от Тръмп, Макрон и Меркел с широки усмивки, като им отвърна със същия любезен жест. На фона на Париж, във видимо добро настроение президентите на САЩ и Русия дори си стиснаха за кратко ръцете.

Приповдигнатото настроение на световните лидери днес бе запазено още от снощи. Лидерите се събраха на вечеря по покана на своя домакин Макрон в музея Oрсе, на която Румен Радев е разговарял за кратко с американския президент Тръмп.

Във видимо по-неформална обстановка, по време вечерята световните лидери очевидно се радваха на своята компания или поне така изглежда от снимките, на които иначе политическите опоненти позират заедно усмихнати.

Ердоган и съпругата му Емине изглежда се разбират добре със стопаните на Белия дом
Същото важи и за Ангела Меркел, макар, че с Ердоган често си разменят реплики

А, днес голи активистки нападнаха кортежа на Тръмп

Френската полиция задържа две голи активистки, които успяха да достигнат само на метри от кортежа на американския президент Доналд Тръмп в Париж. Инцидентът се случи докато държавният глава на САЩ се придвижваше с бронираната си лимузина по булевард „Шанз Елизе” към Триумфалната арка, за да присъства на церемонията.

Предполага се, че двете жени са членове на феминистката група ФЕМЕН.

Още снимки от честванията в Париж вижте тук:

 

- реклама -