пожарникар

Чешки пожарникар е заснел любителското видео с припадъка на Клинтън

Пожарникар от Чехия стои зад разтърсващите кадри, запечатали припадъка на Хилъри Клинтън след церемонията в памет на жертвите от 11/09.

Зденек Газда, който от 24 години живее в САЩ е шокран от отзвука, който предизвика краткото му любителско видео, публикувано в „Туитър“.

То накара щаба на Клинтън да признае, че тя е болна от пневмония и страда от хронично обезводняване.

Политически трус

Стигна се до там дори да се задава въпроса дали ако спечели изборите, Клинтън ще е способна да управлява САЩ. Кадрите доведоха и до друг ефект, който трудно се постига в предизборна кампания – кандидатът на Републиканската партия увеличи преднината си пред съперничката си от Демократическата партия.

https://www.youtube.com/watch?v=VdfE8ulSUhc

Нищо не подсказвало, че Клинтън не се чувства добре

Твърди Газда, който както всяка година, така и онзи ден е бил на възпоменателната церемония за жертвите на атентатите от 2001 година.

Той почти през цялото време е снимал както Клинтън, така и Тръмп. Пожарникарят не забелязал нищо необичайно, виждайки Хилъри да се отправя към колата си. За късмет обаче в този момент камерата му е била пусната и той успява да улови момента, в който Клинтън се срива и поддържана от щаба си и охраната е вкарана в автомобила.

14222146_10153998915393736_254553661978612637_n

Пред Чешкото радио Газда споделя, че някои му пишат, че тези 20 секунди видео могат да променят хода на историята на САЩ. Други го обвиняват, че е постъпил неуместно като е тиражирал снимките.

Чехът признава, че не си е и помислял, че любителските му кадри ще бъдат търсени от световни телевизии. Той не съжалява за постъпката си, защото „в живота има и такива моменти”.

Авторът на видеото казва, че е разпространил материала, само защото на него присъства Клинтън. Той не е искал да навреди на никого, просто запечатал момента.

 

- реклама -