Дузпите решиха и изхода от финала на Шампионската лига, но чешките ентусиасти ще влязат в Книгата на Гинес

Чешки аматьори влязоха в историята с 52 дузпи

Футболистите на два чешки петодивизионни клуба влязоха в историята, след като изпълниха 52 дузпи, за да определят победителя в двубоя помежду си. СК Батов 1930 и ФК Фриштаржк завършват 3:3 в редовното време преди да започнат да си бият дузпи, заради които остават на терена още 38 минути. Досегашният рекорд се държеше от мач от купата на Намибия, в който КК Палас и Сивикс изпълняват 48 дузпи, а резултатът е 17:16 в полза на домакините.

„Веднага си помислих, че сме поставили някакъв рекорд. Но да си призная – вече исках да се прибирам, защото бях поканил гости на барбекю“, каза президентът на Фриштаржк Вратислав Рудолф.

Всички футболисти, включително вратарите са изпълнили по два пъти от бялата точка, а на осем от тях им се е наложило да бият по три пъти. Победната дузпа е реализирана от Петер Яновски, а преди него Ян Хребачка удря гредата. „Вкарах първите два пъти с лекота, но за третото изпълнение имах лошо чувство. Не исках да бия, но трябваше“, обясни Хребачка.

Фриштаржк имаше три възможности да спечели преди 52-а дузпа – при резултат 4:4, 11:11 и 14:14. На два пъти обаче вратарят на Батов Хуберт Дворжак спасява, а веднъж съперников футболист пропуска.

- реклама -