Бабиш, полиция разпит син Крим отвличане

Чешката полиция разпитва премиера Бабиш дали синът му е бил отвлечен в Крим

Чешкият премиер Андрей Бабиш беше разпитан от полицията днес.

Властите се интересуваха от престоя на сина му в Крим. Разпитът е продължил почти два часа. Основният въпрос е бил дали синът на Бабиш е отвлечен, предава Плусинфо.

Бабиш младши в телевизионно интервю (заснето с тайни камери) заяви, че баща му искал той да ,,изчезне „, което предизвика буря възмущение сред обществеността и завърши с вот на доверие в парламента. Премиерът оцеля след гласуването, но слуховете за предполагаемото отвличане на сина му все още не са престанали.

„Баща ми искаше да изчезна, за да не бъда на разположение на прокуратурата във връзка с аферата „Щъркелово гнездо“, заявява в интервюто Бабиш младши. Премиерът категорично отрече обвиненията на сина му от първия брак, разкривайки пред обществеността, че той страда от шизофрения.

Днес в полицията премиерът заяви, че през юли 2015 г. на магистралата Прага-Бърн са намерили неговия автомобил. Тогава той е говорил невероятни неща, поради което е отведен в психиатрична клиника в Хавличков Брод, от където по-късно е прехвърлен в Националния институт за психично здраве.

- реклама -