Гордън Рамзи

Чешитът Гордън Рамзи: Няколко интересни факта за прочутия кулинар

Гордън Рамзи е кошмарът на всички припарили до Hell’s Kitchen или „Кошмари в кухнята“.

Освен брутален ТВ водещ, той е прочут готвач и собственик на няколко ресторанта със звезди Мишлен. Роден във Великобритания, той прекарва детството си в непрекъснато пътуване, докато семейството не се установява окончателно в Стратфорд на Ейвън през 1976 година. След като завършва училище, Рамзи взима спонтанното решение да учи в колеж със специалност „Управление на хотели и ресторанти“. Там той започва да се увлича от кулинарията, а след колежа отива в Лондон, където получава и първата си работа в престижния ресторант Harvey’s, където шеф му е прочутият кулинар Марко Пиер Уайт.

След това всичко е история. Ето няколко интересни факта за Гордън Рамзи, които събрахме за вас:
  • Младият Гордън искал да стане футболист. Тежка травма обаче слага край на мечтите му за кариера в спорта;
  • Гордън Рамзи е притежател на 16 звезди Мишлен – достижение, което доскоро беше изключителна привилегия на френските майстори готвачи. В момента той държи 14 от заветните звезди.
  • Независимо от буйния си характер и безпардонната прямота, които неведнъж са го вкарвали в конфликти, Рамзи е известен с доброто си отношение към подчинените си. Едва 15% от служителите на холдинга му са напуснали по една или друга причина;
  • Рамзи е непримирим враг на вегетарианството. Също така обаче той признава, че изборът какво ще ядат хората си е лично техен.

  • През 2016 година компанията Glu Mobile пусна играта „Gordon Ramsay Dash“. Гордън лично озвучи персонажа си.
  • Независимо от нормалния си за мъж ръст – 187см, Гордън има необичайно големи крака. Той носи забележителния 50,5-и номер, което е и причината да носи обувки, правени по поръчка, и да избягва танците пред хора.
  • Неотдавна Рамзи свали близо 30 кг заради съпругата си Тана. В интервю за „Дейли мейл” той сподели как половинката му е най-голямата му мотивация да отслабне, защото самата тя е запалена по фитнеса и не била доволна от наднорменото му тегло.

  • Не е тайна, че Рамзи е почитател на бързите коли. В гаража му има няколко автомобила Ferrari, които обожава да кара с далеч по-висока от разрешената скорост. Нееднократно е имал проблеми с полицията, дори си позволи да залепи фолио върху регистрационния си номер, за да избегне глобите.
  • Не че е стиснат, но Гордън обяви, че няма да завещае нищо на четирите си деца. Причината: той би искал да възпита поколението си само да си изкарва парите.
- реклама -