Червените езера по света (СНИМКИ)

По света има много места, които заслужават да се видят. Едни от тези места са червените езера. Разпръснати по цялата земна повърхност, те са истинско чудо на природата.

1. Салар де Уйуни, Боливия – езерото „Салар де Уйуни“, което се намира в Боливия има червени води. Причината за това са многобройните микроорганизми, които живеят в солените му води.

2. Червеното езеро, Швейцария – това езеро, което се намира в Швейцария има кърваво-червени води. Намира се в местността Sanetsch Pass.

3. Червеното езеро, Френските Алпи – друго езеро, чиито води се къпят в руменина е Червеното езеро, намиращо се във Френските Алпи.

4. Червеното солено езеро, Тунис – другото чудо на природата е това езеро в Тунис. Най-интересното тук е, че все още не се знае как бактериите оцеляват в тези солени води.

Природата е създала чудеса навсякъде по света. Ние, в България, нямаме червени езера, но пък имаме Седемте рилски езера, където човешкият дъх спира от красотата, пред която се изправя и дори най-талантливият поет остава без думи.

- реклама -