череши

Череши под охрана: Полиция и жандармеристи пазят овощните масивите край Кюстендил – СНИМКИ

За осма поредна година Областната дирекция на МВР-Кюстендил започна охраната на черешовите масиви в региона. За целта са изградени два КПП и четири полицейски патрула, в които участват служители на жандармерията и Гранична полиция.

„За поредна година започваме реализирането на Специализирана полицейска операция на територията на Районно управление-Кюстендил, което обхваща и съседната община Невестино. Правим обходи и до община Бобов дол. За охраната на черешовите масиви сме организирали автопатрули и смесени КПП-та със служители на РУ-Кюстендил, Дирекция „Жандармерия” и РД „Гранична полиция”, каза Боян Миленков, началник сектор „Охранителна полиция” към РУ-Кюстендил.

„По време на Специализираната полицейска операция се извършва проверка на пътни превозни средства за установяване нерегламентиран транспорт на черешов плод. За регламентирания се изисква документ за собственост. Охраната е денонощна, а броят на полицаите е съобразно обстановката”, поясни Миленков.

Според него работното време на берачите е от 6 до 20 часа, а за изкупуването на набрания плод – до 22 часа.

КПП-та работят от започване на работния ден на берачите до приключването му

„За охрана на целия район са организирани две КПП-та и четири патрула, миналата година имаше няколко заловени нарушители, които брали плод от крайпътни дървета. Тази година не очакваме проблеми, ако има такива, преписките се изпращат на районна прокуратура”, допълни Миленков.

- реклама -