Черепа да си плати осигуровките – и здравните, и пенсионните

В сърцето на София, точно пред сградата на Народното събрание, насред жълтите павета има статуя на цар. Той е руснак. Освен това е на кон, който логично също е руски.

 

Конят има опашка, тоже русская, а под опашката, това, което службите не искат да знаете – е скрит изкуствен интелект, който наблюдава и анализира събитията в страната.

 

Понеже България е пръв борец срещу режима на Путин и неотдавна изгони всичките му шпиони, закъсалото руско разузнаване разчита основно на анализа извиращ под опашката на коня.

 

Ние, сме група супер хакери и успяхме да бръкнем дълбоко в руския изкуствен интелект и да източим всичко ценно оттам. И понеже напоследък е модерно да се публикуват записи, решихме да изпратим до медиите тези супер секретни анализи бликащи под опашката на коня.

 

Доклад 1: Олигархът Васил Божков-Черепа се върна от Дубай, където се укриваше повече от 3 години, заради  заповед за ареста му в България. Божков съобщи в социалните мрежи, че се прибира и на следващия ден взе, че се прибра, а МВР все, че го арестува. След това започнаха споровете дали доброволно се е прибрал както той твърди или е бил екстрадиран от Дубай по искане на българските власти, както пише в единствения документ, с който МВР разполага по случая от арабите. Адвокатите на започнаха да приказват по медиите, как той отдавна планирал да се прибере, но американските служби го съветвали да си седи в Дубай, понеже в България имало опасност за живота му. В същото време Божков започна да дава показания по разнообразните разследвания, в които е замесено неговото име, а пък на фона на цялата шумотевица прокуратурата изнесе сведения, че българският бизнесмен имал общи дела с трагично загиналия наскоро руски негов колега Евгений Пригожин.

 

Анализ: Преди седмица, прогнозирахме, че след цялото изтичане на мозъци (буквално и преносно) в българския политическо-олигархичен елит, явно Дубай е станал кофти място за живеене и остава само Васил Божков да се завърне. На следващия ден след изготвянето на доклада ни, Черепа се качи на самолета и си дойде. Сега зад граница останаха още няколко светли личности като Цветан Василев, Таки, Пламен Галев и др. Ние, обаче няма да пишем за евентуалното им завръщане в България, защото това се пак е сериозен анали, а не списък с желания до Дядо Коледа, от гилдията на наемните убийци в България. 

Съдейки от фейсбук-статусите на Божков, обаче виждаме, че той обръща извънредно внимание на здравето и по тази причина сме силно загрижени за неговото собствено. От една страна американците го мразят (санкциониран е по Магнитски). От друга страна руснаците нямат повод да го обичат (Пригожин вече не е точно любимец на Путин). Българските власти (бивши и настоящи) очевидно също не са големи фенове на Черепа. А напоследък сред българския бизнес-елит се наблюдават сериозни здравословни проблеми. 

По тази причина е важно да се следи отблизо здравословното състояние на Божков, но също така и размера на неговото финансово състояние. Историята на българската олигархия показва, че двете неща са взаимно свързани, но в обратна пропорционалност. 

Предложение: Васил Божков да се увери, че и здравните, и пенсионните му осигуровки са изплатени. Очертава се скоро едни от тях да му потрябват.

 

Доклад 2: Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази недоволство от коалиционните си партньори ПП, с които официално не са в коалиция. Кабинетът „Денков“ поголовно разчиствал хора на държавни постове и назначавал свои кадри. Макар че ГЕРБ не са официално в коалиция с тях, все пак били недоволни от некоалиционните взаимоотношения и Борисов предупреди, че любимата дума, с която ГЕРБ и ППДБ описват партньорството си „сглобка“, е на път да се разруши.

Анализ: На фона на дълголетната си политическа кариера Бойко Борисов демонстрира умилителна наивност. В публичното пространство наскоро изтече запис от заседание на ПП, където те в пряк текст казват, че планират масова сеч в държавната администрация. Самите ПП по никакъв начин не опровергаха нещата казани от тях в този запис. После пък официално заявиха, че няма да се съобразяват с желанията на ГЕРБ и ще управляват както си знаят с техните гласове в парламента. 

Борисов е дядо на две внучета. Гледа магнолии в градината си и развъжда овчарски кучета. Явно доброто в него зрее в такъв мащаб, че рекордьорът по премиерски мандати не може да повярва, че някой може да е толкова арогантен към своите (не)коалиционни партньори. 

Предложение: Да запишем Борисов на курс по грънчарство или по ръкоделие. Докато усилено се готви за безметежното си пенсиониране, крепейки с цената на всичко сглобката на ППДБ, лидерът на ГЕРБ се очертава да си отвори доста свободно време, понеже съвсем скоро няма да му е останала партия, с която да управлява.

 

Доклад 3: Съветникът на военния министър Тодор Тагарев – Мустафа Емин се замеси в скандал с лекарите в спешния център „Пирогов“. Медицинска сестра от болницата публикува в социалните мрежи разказ, как треторазредния политически функционер от „Да, България“ се явил с малкото си дете, държал се арогантно, искал да извадят друго дете от шокова зала в тежко състояние, за да прегледат негово и да не му се наложи да чака. Емин заплашвал, че ще се обади на здравния министър и прочее подобни наглости типични за коплексирано парвеню с достъп до властта. 

Мустафа Емин, отрече да се е държал по този начин. Извини се. После даде интервю по националната телевизия, в което каза, че никога не е използвал името на здравния министър, но после йезуитски си призна, че е говорил за здравния министър, ама без да му споменава пряко името.

От „Пирогов“ излязоха с официално съобщение, от което става ясно, че подкрепят версията на медицинската сестра и са възмутени от поведението на министерския съветник. 

От партията на Емин също излязоха със становище, че ще проверят случая, ама по принцип не толерират злоупотребата с власт. 

В средите на градската десница се оформиха конспиративни теории, че Мустафа Емин бил много читав човек и яростен евроатлантик като своя началник Тагарев, но от Пирогов му спретнали компроматна кампания, понеже там били агенти на руснаците, понеже болницата била с руско име. Медицинската сестра пък биела камбаната в „Александър Невски“, а в БПЦ били пълно с ченгета и очевидно тя също е агент на КГБ. Съответно цялата тази история представлява атака на Путин срещу министър Тагарев.

Анализ: И без изкуствен интелект да анализира е очевидно, че Владимир Путин не се вълнува особено от съдбата на никому неизвестния до този момент комсомолец Мустафа Емин. Нито КГБ, ФСБ, ЧК, Черните ангели и нито дори Щирлиц са организирали подривна кампания срещу министерски съветник. Просто става въпрос за инцидент с един баща изплашен за здравето на детето си. Особеното в случая е, че този изплашен баща е посредствен комплексар с пропуск до министерски кабинет. 

Не може да се забрани на посредствени комплексари да стават бащи. Нито могат да се ограничат посредствените комплексари да търсят помощ в „Пирогов“. Това, което може да се направи без проблем е посредствените комплексари да се държат далеч от властта.

Предложение: Не просто да не подава оставка, ами още двама-трима като Мустафа Емин да се вкарат в изпълнителната власт. Тогава няма да има нужда никаква хибридна война да водим с евроатлантическото правителство в България. То само ще си види сметката. 

 

До свидания!

- реклама -