Види - Челси

Челси попадна в нов скандал, този път антисемитски

Челси обяви, че всеки фен, който е пял антисемитски песни срещу МОЛ Види е „срам за клуба“. Сините направиха 2:2 в гостуването си на унгарския клуб в Лига Европа. Вокално малцинство обаче пя в началото на двубоя обидни песни по адрес на Тотнъм. Инцидентът идва само три дни, след като четирима запалянковци бяха наказани за расистки обиди към Рахийм Стърлинг.

УЕФА обяви, че ще изчака официалния доклад на съдията, преди да реши дали ще наложи санкция на лондончани.

„Скандиранията бяха рано в мача. Това е правено и преди – песен по адрес на феновете на Тотнъм. И в нея се използват обидни думи по отношение на евреите“, обясни журналистът Мат Макгиън. „Разбирам защо в Челси са ядосани – все пак Роман Абрамович е евреин. И са бесни. Не само защото се случва в техния клуб, а защото идва и само дни след инцидента със Стърлинг“, добави Макгиън.

Челси: Най-строго възможно наказание

„Антисемитизъм в какъвто и да е вид, религиозна или расова омраза нямат място в този клуб. Няма място в Челси или каквато и да е общност, свързана с клуба“, се казва в официално изявление на сините. „Всяка личност, която не може да развие мозъчна дейност да разбере това просто послание, ще бъде наказана по-възможно най-силния начин от клуба“, завършва изявлението.

 

- реклама -