Пулишич

Пулишич смени Дортмунд с Челси срещу 64 млн. евро

Челси плати 64 млн. евро на Борусия Дортмунд за Кристиан Пулишич. Новината бе съобщена официално от двата клуба и самият играч.

Пулишич обаче ще остане в Дортмунд до края на настощия сезон под наем. И чак след това ще заиграе на „Стамфорд Бридж“. Той става най-скъпият американски футболист в Щатите.

Крилото започва да тренира футбол в Англия, но след това се връща в Щатите със семейството си. Той е взет като тийнейджър от Дортмунд и има над 100 мача за клуба. През ноември той призна, че е отказал предложението за нов договор с жълто-черните и мечтае да играе в Англия. „Мечтата му е да играе в Англия. Като резултат не успяхме да удължим договора му. Нямахме особен избор и затова приехме предложението на Челси. А финансово то е много добро“, обясни спортният директор на Борусия Михаел Цорк. „Кристиян е перфектен футболист. Сигурен съм, че ще направи всичко възможно да помогне на Борусия. И после ще е щастлив в Англия“, добави Цорк.

Пулишич

Пулишич: Привилегия е да подпиша с легендарен клуб

„През лятото идвам в Челси и нов турнир – Висшата лига. Привилегия е, че подписах с толкова легендарен клуб. Чакам с нетърпение да се запозная с останалите играчи. И да работя с Маурицио Сари“, каза американецът пред сайта на сините. „Следващите шест месеца обаче съм само BVB. Ще влагам цялата си страст и отдаденост. Ще дам 110 процента от себе си. Усещаме, че това е нашата година. И искаме да я завършим подобващо„, добави Пулишич.

- реклама -