Петер Чех

38-годишният Чех в състава на Челси за Висшата лига

Петер Чех попадна изненадващо в състава на Челси за сезон 2020/21 в английската Висша лига. Потвърденият списък от регистрирани играчи включва 38-годишният бивш вратар.

„Петер Чех е включен в състава като извънредно покритие за вратарския пост. Това е предпазна мярка поради безпрецедентните условия в момента, предизвикани от кризата с коронавируса. Той взима позиция като играч без договор“, обясниха от Челси.

38-годишният чех се оттегли от футбола през 2019-а. Той изкара четири години в Арсенал след 11-годишен престой в Челси. Той спечели четири пъти Висшата лига, четири пъти ФА Къп, веднъж Шампионската лига и веднъж Лига Европа. Бившият вратар в момента работи като технически директор и съветник по представянето в Челси. Той беше с основна заслуга за привличането на Едуар Менди от Рен през лятото. Сега той се присъединява към сенегалеца, Кепа Арисабалага и 39-годишният Вили Кабайеро в състава.

Чех е рекордьор по сухи мрежи във Висшата лига с 202. Дейвид Джеймс го следва със 169, а Марк Шварцер има 151. Откакто дебютира за Челси през 2004, Чех изигра 443 мача във Висшата лига.

- реклама -