Частично бедствено положение обявиха в 6 села в община Калояново

Частично бедствено положение обявиха от община Калояново за селата Песнопой, Иван Вазов, Горна махала, Долна махала, Черноземен, Ръжево.

Огромно количество вода слезе тази нощ от Балкана към селата, разположени по поречието на река Стряма. Дървеният мост на Песнопой е в негодно за ползване състояние, понтонният мост на Иван Вазов – също.

В Горна махала реката е скъсала дига, водата е тръгнала към Долна махала. Наводнено е част от селото. От домовете си са евакуирани 15 души, половината са настанени в кметството, останалите са при свои роднини. Към момента всички евакуирани вече са по домовете си, защото водата се е отекла, предаде Нова телевизия.

Големият и малкият мостове на Черноземен са били залети, но водата се отича, вече са стабилни и може да се преминава по тях.

Наводнени са земеделски земи, стадионът и две фирми, които са разположени по поречието на река Стряма. Срутени са два стълба на енергоразпределителното дружество EVN, заради което източната част на селото е без електричество.

В цял Черноземен няма вода, защото помпената станция не работи заради прекъснатото електрическо захранване.

Вода няма и в Долна махала, и в Горна махала. Очаква се екипите на двете дружества там – EVN и ВиК да започнат възстановяване на щетите. Към момента се чака водата да се отече, за да може общинска комисия да опише нанесените от водата щети.

- реклама -