Мъглиж Рудозем

Частично бедствено положение в Мъглиж

Частично бедствено положение е обявено в Мъглиж. Става дума за участъка от Мъглиж до с. Селце, съобщава Фокус като цитира пресцентъра на Областната администрация в Стара Загора.

Заради интензивните валежи през последните дни пътят до селото отново е в критично състояние. Реална е опасността от активиране на свлачища и пропадане на голяма част от пътното платно. Има участъци, в които пътната настилка е напълно разрушена, а на места под асфалта липсва опорна земна маса.

Областният управител на Стара Загора и кметът на Мъглиж са обсъдили необходимите мерки, за да се избегнат евентуални трагични инциденти на пътя.

Постоянно живеещите в с. Селце са само 11 души, но имоти там имат около 500 души. В селото има 2 туристически комплекса с база от около 100 легла.

Вече са предприети неотложни аварийно-възстановителни работи. Органите на КАТ „Пътна полиция” ще предоставят своевременно информация за състоянието на пътя. При нужда, временно ще бъде преустановено движението през засегнатите участъци. Засега бедственото положение ще остане до 17 ноември, но при нужда срокът ще бъде удължен до 30 дни.

- реклама -