Пирогов
Снимка: БГНЕС

Част от „Пирогов спря работа с пациенти, най-тежките отделения обаче функционират – СНИМКИ

Продължават извънредни мерки за сигурност, които бяха въведени снощи в „Пирогов”, след като стана ясно, че в спешната болница има два случая на коронавирус. Най-голямата спешна болница в страната снощи ограничи достъпа на пациенти. Те бяха пренасочвани към Военномедицинска академия и Александровска болница.

Снимка: БГНЕС

Плановите операции и прегледи са спрени. Кардиологичното отделение не функционира, а неврологията работи с намален капацитет.

„Пирогов остава да работи, травматологични, хирургични отделения, това, което е силата на Пирогов продължават да работят, детските клиники също”, категоричен бе ген. Мутафчийски.

Вътрешното отделение на лечебното заведение е изолирано. Тази нощ целия „Пирогов“ е бил дезинфекциран. Екипите, които вчера са били на смяна все още не са си тръгнали и те ще бъдат поставени под карантина.

Снимка: БГНЕС

„49 лежащо болни, свързани с установените случаи на коронавирус са изолирани и са във вътрешната клиника на „Пирогов”, която е в отделна сграда. 30 души от персонала остават да работят в тази клиника и преминават на тестове за коронавирус. Всички лекари, които се грижат за болните от коронавирус, са контактни, но не могат да бъдат затворени, защото няма кой да се грижи за тези болни“, съобщи тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски.

 

 

 

- реклама -