Часове преди началото. Залози за ЕВРО 2016

Европа вече живее с еуфорията на Европейското по футбол. Предстои цял месец футбол. Богат месец за залози за Евро 2016.

Букмейкърите по традиция са предвидили коефициенти за всичко, което можете да си представите.

zalozi1
60 млрд. евро за залози

Очакванията са само покрай шампионата на Стария континент да се завъртят около 60 млрд. евро. А близо 80% от колосалната сума ще мине през черния пазар, пишат чуждите медии.

Световните букмейкърски компании определиха фаворитите за титлата на Евро 2016.

Логично или не, но домакините от Франция са смятани за най-вероятния златен медалист. Залогът за успех на “петлите” според  една от водещите компании е 4.00. Колкото е по-малък коефицентът, толкова вероятността за победа е по-голяма.

Коефициентът за титла на германския национален отбор е 5,45, а за Испания – 6,00. Силният отбор на Белгия е оценен  с 11,00, а италианците с 15,00. 

Доста популярни са и залозите за голмайстори, където фаворити са Кристиано Роналдо, Оливие Жиру, Томас Мюлер и други.

 Кристиано Роналдо
Кристиано Роналдо

Освен букмейкърите залагат и икономистите. Американската банка „Голдман Сакс“ на базата на статистически модел също обяви първото място за Франция.

Най-голям шанс – 23 процента – да вземе купата на Евро 2016 има Франция, посочва „Голдман Сакс“. Следват Германия – с 20 на сто, Испания – 14 на сто и Англия – 11 процента. Американската банка използва за прогнозата си статистика за представянето на националните отбори от 1958 година насам.

Залози за Евро 2016
Залози за Евро 2016

Данните по принцип дават първо място на Германия, но везните натежават в полза на Франция заради фактора домакинство. Експертите на банката признават, че не са специалисти по футбол, но въпреки това преценяват анализа си за солиден.

Друга икономическа прогноза за Евро 2016 – на ING Group – посочи като фаворит Испания. Техният анализ е базиран на цената на футболистите.

По време на първенството във Франция се очаква над 2,5 млн. футболни фенове да гледат срещите на живо от стадионите, като 1,5 млн. от тях ще бъдат чужденци. Изчисленията сочат, че феновете ще похарчат общо 1 млрд. евро по време на първенството.

Като вземем предвид телевизионните права, спонсорските договори и билетите, Евро 2016, на който ще се изиграят 51 мача, се превръща в мултимилиардно събитие.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено