Часът на VIVACOM в УНСС

Връзката между университета и бизнеса винаги е била основата за създаването на активно, можещо и развиващо се общество. Именно това поражда и съвместната инициатива организирана от Междууниверситетския център за развитие на кариерата и Студентски съвет при УНСС, и VIVACOM – “Часът на VIVACOM”, която се проведе на 8-ми април 2019 г. в учебното заведение.  Студентите, които имаха желание да се запознаят с възможностите за кариерно развитие в най-голямата телекомуникационна компания, можеха да го направят на специално организиран щанд във фоайето, както и на отворена дискусия в голямата конферентна зала.

Отворената дискусия премина под темата „Как едно момче се превърна от стажант в директор“. Представителите на VIVACOM, които са и възпитаници на университета – Денислава Колева и Кезим Медев, разказаха за своя личен опит в компанията, какво представлява тя и как всеки един студент може да започне своето професионално развитие, стартирайки от стажантска позиция. Те определиха сектора, за който работят като място, където не само могат да видят, а и да участват в развитието на начина, по който хората си комуникират, по който черпят и създават информация, а VIVACOM – като компания, която не предлага само телекомуникационни услуги, а която създава бъдещето – умните градове и домове, която превръща развитието на технологиите в улеснение за ежедневието на хората.

Възпитаниците на УНСС се запознаха с няколко успешни примера на служители, започнали като стажанти в компанията, които впоследствие израстват до позиции като старши мениджър и директор. Общото между тези примери е, че всички започват от Лятната стажантска програма на VIVACOM. Тази година е 16-то поредно издание на програмата, което ще протече под надслов VIVAGAME Открий своето място!“.

 Програмата предлага платен тримесечен стаж, на трудов договор и специални придобивки като телефон, спортни карти, допълнително здравно осигуряване, отстъпки в мрежата от партньори на компанията и една страхотна възможност – продължаване на постоянна позиция след края на стажа. Всяка година близо 40% от стажантите продължават развитието си в телекома.

И тази година обявените стажантски позиции са в почти всички отдели на компанията – Информационни технологии, Финанси, Право, Маркетинг, Човешки ресурси, Продажби и др. Всички свободни позиции може да разгледате тук – https://bit.ly/2F53X24, като крайният срок за кандидатстване е 30-ти април 2019.

 

- реклама -